Klubbsider

Regjerende mester møter sterk tittelutfordrer

Fact tar i mot høstsesongens mestere Senja i årets første runde i Good Game-ligaen. Med spillerbytter og strategiendringer er det ingen tvil om at sesongens første storkamp er når Fact og Senja skal kjempe om tre poeng.

Lang pause for spillerne

Første serierunde av Good Game-ligaen har vært etterlengtet gjennom hele vinteren. Spillerne har savnet konkurransespill og fraværet av RLCS frem til januar hjalp ikke på situasjonen. Nå er dog pausen over med både GGL og RLCS i full sving for de norske Rocket League-lagene.

Årets første hovedkamp

Nytt for sesongen er innføringen av ukas hovedkamp. Denne vil få mer pressedekning fra RLNorway og vi skal forsøke å la alle lag i 1. divisjon få være hovedkamp minst én gang i løpet av sesongen. Første runde er det Fact Revolution mot Senja Esports som blir bydd opp til dans av RLN-redaksjonen. I tillegg til økt mediedekning har vi også tatt en dykk inn i lagene gjennom vinterperioden.

Fact forsterker seg med innhenting av tre mestere

Etter at BanjoCarry annonserte at han la opp under sluttspillet på SpillExpo i høst har det vært en fin mulighet for Fact Revolution å prøve noe nytt. Fjorårets lagoppstilling ble fristilt og det ble lagt en plan for å stille best mulig inn mot 2024-vårsesongen. Klubbleder Simen Kjellevold Nygård meldte kry i forrige uke at Fact inngikk et samarbeid med HNVR Esports ved å hente inn regjerende CRL-verdensmester Zeddo. Tyskeren fullfører lagoppstillingen sammen med dobbel Norcup-mester Jup og 6 ganger GGL-mester Seeb.

F.v.: Julian “Jup” Lærkerød, Sebastian “Seeb” Falch, Florian “Zeddo” Rahden. Foto: Fact Revolution

Flere medlemmer av RLNorway-discorden og spillere i 1. divisjon har erklært Fact som en av favorittene til å vinne sluttspillet i Rocket League 25. mai.

“Ambisjonen er helt klart å vinne. Jeg tror alt annet enn førsteplass vil være en skuffende sesong for spillerne våre” sier Nygård. På spørsmål om hvilke tiltak de har gjort foran starten på 2024-sesongen og hvordan han føler på sesongen, svarer han:

“Vi prøver så godt vi kan å tilrettelegge best mulig for spillerne våre. Første steget var å tilby laget en kontrakt som begge parter er fornøyde med, også har vi nettopp fått inn en manager som gjør at spillerne kan fokussere på det de liker best, å spille. Vi hentet også inn Zeddo på utlån fra Tyskland, som gjør at Jup og Seeb kan fortsette å spille med CRL verdensmesteren.”

Videre fortsetter han: “Nerver for min del kommer ikke før kampen er i gang og vi ligger under, men jeg er rimelig sikker på at laget vi har nå skal kunne klare å slå alle lag. Men vi skal aldri undervurdere noen, og Senja er et godt lag, så det skal bli spennende å se hva utfallet blir.”

De regjerende mesterne bytter to av tre

Senja Esports løftet troféet på sluttspillet forrige sesong etter å ha stanset AW3 sin seiersrekke de siste årene. Dette gjorde Kristoffer “Haven” Håven til mester for første gang og nå har han fått med seg Bolt og svenske Stade for å forsøke å gjenskape suksessen. Haven ble også tidligere i år kåret til Årets Nasjonale Utøver under Eldorado Awards etter at han vant Norgesmesterskapet, Norcup og GGL i 2023.

I tillegg til å vinne den norske ligaen, stakk Senja også av med ligatroféet i SRL – Svenska Raketligaen – under sluttspillet i Älmhult. Senja er en klubb som har kommet til 3/3 sluttspill, og målsettingen står nok likt den kommende sesongen. RLNorway har ikke lykkes i komme i kontakt med Senja.

Resten av kampene i 1. divisjon

Før denne rundens hovedkamp skal de andre kampene på det øverste nivået sparkes i gang. Du ser en oversikt over alle sendingene i vårt sendeskjema.

DMG – Nidaros

De to lagene hvor lagoppstillingen har ukjent lengst møtes allerede i første runde. Nidaros annonserte sin lagoppstilling 1. februar og DMG sin lagoppstilling ble klar 30. januar da Saphiix finner frem kontrollen og fullfører lagoppstillingen. Nidaros kom seg til sluttspill forrige sesong, men tapte 4-3 i en thriller mot Senja. DMG endte på 8. plass og måtte forsvare sin plass i 1. divisjon mot Horizon med en 4-0-seier.

Quick – COR3

Nyopprykkede Quick åpner sesongen mot laget de hentet 2/3 spillere fra. Wlowns og Sting tok turen fra mørkerøde COR3 til lyserøde Quick og fullfører rosteren sammen med Neko. COR3 satser på nytt talent i luutix, som deltar i en trio med EyaM og Kingjs. Både luutix og Kingjs fikk en kamp for COR3 forrige sesong som innbyttere, så de har vist at de kan levere i 1. divisjon.

Playwell – Rotaryon

Playwell rykket opp fra 2. divisjon forrige sesong som soleklare mestere og får en tøff åpning mot semi-finalistene Rotaryon. Erfaringsmessig har begge lagene utfordrende logistikkproblemer før denne kampen da Rotaryon mangler Wozyen og Bidniss bestemte seg for å ikke spille for Playwell allikevel. Rotaryon har Pablobar, Wozyen og creamyy i oppstillingen og Playwell står per nå med Vebjørn og Gust.

Razzle – MAJOR

Razzle fikk en life-line av AW3 da det ble kjent at de ikke deltar i vår-sesongen av Good Game-ligaen. Laget har gjort én endring inn mot vårsesongen og hentet inn Tempo, som var finalist for ett år siden med Senja. MAJOR har bestemt seg for å ikke leke denne sesongen og stiller til start med Sberg, Rexo og fem ganger GGL-mester Inferno. Dette er et lag å følge med på denne sesongen.

Hvor kan jeg se kampene?

Gå til vårt sendeskjema! Der publiserer vi alle relevante kamper for norsk Rocket League med lenke til stream dersom vi vet hvor den går. Ellers ønsker vi i RLNorway å ønske alle lykke til med sesongen, så får vi se hvilke lag som leverer over, under eller akkurat pari.

Trenger du mer lesestoff?